Kremene fremstår som økologiske og naturlige og såkalte «grønne kremer», men hva betyr naturlig? Og er naturlig nødvendigvis bedre enn kjemisk fremstilte stoffer? 


TV2 Hjelper Deg intervjuer personer som har fått sterke allergiske reaksjoner på noen av kremene som ble testet, og ALS har sett på innhold og mengde av stoffer av 26 stoffer som står på EU`s liste over stoffer som problematiske i forhold til allergi. 

I kremene ble det funnet fra 2 til 6 allergifremmende stoffer, og i noen av kremene ble det funnet opptil 16000 mg/kg Limonen og over 2000 mg/kg av parfymestoffet Linalool i en av kremene. Begge disse stoffene står på EU`s av stoffer som kan fremkalle allergiske reaksjoner. 


Det finnes per i dag ingen øvrig grense over hvor mye produsenten kan bruke av de ulike stoffene i sine produkter så lenge de skriver på forpakningen at kremen inneholder disse stoffene, men dette jobbes med både i EU og Norge ifølge Mattilsynet - som anbefaler at mengden allergifremkallende stoffer er så lav som overhodet mulig.

Se intervjuet her: https://www.tv2.no/v/1692972/

Les mer om våre analyser av Produkter


For spørsmål: kontakt vår kundeserviceavdeling på 22 13 18 00, eller info.on@alsglobal.com