Bygg og industri

Nyheter

Giftstoffer i sportsutstyr

18. nov. 2016
ALS Laboratory Group Norway har lang erfaring med analyse av blant annet SCCP, DEHP, Deka-BDE og tungmetaller i sportsutstyr, leketøy og andre forbrukerprodukter, og har flere ganger vunnet oppdrag for Miljødirektoratet. Det siste prosjektet ALS gjennomførte for Miljødirektoratet var analyse av sport- og fritidsprodukter.   Les mer »

PAH i produkter

5. okt. 2015
PAHer i Produkter regulert i henhold til REACH fra nyttår.   Inntil nå er det kun PAH i bildekk som har vært regulert i REACH, men fra 27.desember vil også PRODUKTER som bringes i omsetning etter dette tidspunktet være regulert i henhold til REACH vedlegg XVII, post 50.   Slike produkter omfatter blant annet leketøy, småbarnsartikler, sportsutstyr, husholdningsredskaper, handlevogner, gåstoler, verktøy til privat bruk,... Les mer »

Test av farlige stoffer i skolesaker

14. aug. 2015
I regi av Miljødirektoratet har ALS Laboratory Group analysert skolesaker til barn. http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2015/August-2015/Importorer-av-skolesaker-ma-skjerpe-seg/ ALS Laboratory Group kan gjennomføre slike analyser for importører og produsenter av leketøy og andre produkter for å sikre at de varer som... Les mer »