Analyse av salmonella

ALS Laboratory Group Norway AS tilbyr akkreditert analyse av salmonella i råvarer, ferdigvarer, fôr og svaberprøver. Man kan også bestille svaber for prøvetaking i produksjonsmiljø fra ALS.

Metoden vi analyserer etter er AFNOR UNI 03/06 – 12/07, som er sidestilt metode til ISO 6579 (2017), der det etter oppformering gjøres et overflateutstryk på kromogent medium spesifikt for Salmonella. Kolonier som vokser fram blir konfirmert før det det rapporteres som positivt/25g eller som positivt/svaber. Nedre bestemmelsesgrense er 2 CFU/25g.

Se våre analysepakker

Kontakt oss for mer informasjon

 

Generelt om salmonella

Salmonella er en patogen bakterie som ved påvisning er rapporteringspliktig til Mattilsynet.

Slekten er en Gram-negativ, bevegelig bakterie som tilhører familien Enterobacteriaceae. I de fleste tilfeller av salmonellose i Norge er pasientene smittet i utlandet.

Bakterieslekten Salmonella omfatter mer enn 2500 forskjellige serovarianter og finnes hos både varmblodige og kaldblodige dyr og i miljøet.

Salmonella kan vokse både aerobt og anaerobt mellom 5 og 48°C, men varierer med stamme og type næringsmiddel. Varmeresistensen avtar med økende vanninnhold i produktet, men øker med høyere innhold av fett og sukker. Bakterien dør som regel ved varmebehandling i 15-20 minutter ved 60°C.

Bakterien er motstandsdyktig både mot frysing og tørking og kan formere seg på fuktige overflater, som dampnedslag og kondens, hvis temperaturen er over 4°C.

Slik bestiller du analyser:

  • Bestill emballasje
  • Lag analysebestilling i ALS Solutions eller bestillingsark. For opprettelse av ny bruker, kontakt vår kundeservice på tlf: 22 13 18 00, så hjelper vi deg å komme i gang. 
  • Send eller lever prøvene til Drammensveien 264, 0283 Oslo (ikke bruk norgespakke). Merk prøvene og legg ved kopi av bestillingsark. Dersom ikke digitalt bestillingsark er benyttet kan bestillingen også skannes og sendes til e-post adressen: provreg.on@ALSGlobal.com. Skriv prøvenavnene tydelig, slik at vi lett kan matche prøver og bestilling når de ankommer ALS.