ALS tilbyr akkrediterte asbestanalyser til identifisering av asbest i luftprøver. Det finnes ulike type fibre og det er viktig å kunne skille mellom "farlige" fibre som asbest og mindre "farlige" som f. eks steinull. Vårt Scanning Elektrommikroskop (SEM) apparat skiller man ut de fibrene som er identiske for asbest i størrelse, form og deretter måler man innholdet i fibrene som avgjør hvilken type asbest det er, om det er. 

 

Asbest i luft etter sanering skal ikke overskride 0,01 fiber/cm3. mens for arbeidsmiljø er denne grensen 0,001 fiber/cm3.

Asbest i luft etter Arbeidstilsynets grenseverdier på 0,01 fibre/cm3

FHI`s grenseverdi for asbest i luft er 0,001 fiber/cm3

 

Slik bestiller du analyser:

  • Bestill emballasje
  • Lag analysebestilling i ALS Solutions eller bestillingsark. For opprettelse av ny bruker, kontakt vår kundeservice på tlf: 22 13 18 00, så hjelper vi deg å komme i gang. 
  • Send eller lever prøvene til Drammensveien 264, 0283 Oslo (ikke bruk norgespakke). Merk prøvene og legg ved kopi av bestillingsark. Dersom ikke digitalt bestillingsark er benyttet kan bestillingen også skannes og sendes til e-post adressen: provreg.on@ALSGlobal.com. Skriv prøvenavnene tydelig, slik at vi lett kan matche prøver og bestilling når de ankommer ALS.