ALS Laboratory Group Norway AS kan analysere næringsverdier tilpasset ditt behov for deklarasjon på etikett

EU’s matinformasjonsforordning 1169/2011 gir krav til hvordan et produkts næringsverdier skal deklareres på emballasjen. Den obligatoriske næringsdeklarasjonen inkluderer innhold av energi, fett, mettede fettsyrer, karbohydrater, sukkerarter, proteiner og salt. Vær oppmerksom på at hvis produktet inneholder fiber må pakken som velges inneholde fiber for å få en riktig kalkuering av karbohydratene.

Frivillig deklarering av næringsstoffer kan inkludere enumettede og flerumettede fettsyrer, polyoler, stivelse eller kostfiber. Vitaminer og mineraler må minst utgjøre 15% av referanseverdi i matvarer for å kunne deklareres. For drikkevarer må det tilsvarende nivået ligge på 7,5% av referanseverdi.

 

Se våre næringsdeklarasjons pakker her
 

Slik bestiller du analyser:

  • Bestill emballasje
  • Lag analysebestilling i ALS Solutions eller bestillingsark. For opprettelse av ny bruker, kontakt vår kundeservice på tlf: 22 13 18 00, så hjelper vi deg å komme i gang. 
  • Send eller lever prøvene til Drammensveien 264, 0283 Oslo (ikke bruk norgespakke). Merk prøvene og legg ved kopi av bestillingsark. Dersom ikke digitalt bestillingsark er benyttet kan bestillingen også skannes og sendes til e-post adressen: provreg.on@ALSGlobal.com. Skriv prøvenavnene tydelig, slik at vi lett kan matche prøver og bestilling når de ankommer ALS.