Privatperson? Klikk her for asbestanalyse

ALS leverer akkrediterte asbestanalyser i bygningsmateriale iht. ISO 22262. Vi kan også tilby akkrediterte asbestanalyser i pulver iht. BIA 7487 og i luft iht. ISO 14966. Med lang erfaring og god kompetanse innenfor fiberundersøkelser med SEM (elektronmikroskop) så kan vi gi deg sikre og raske svar.


Vi tilbyr analyse av asbest hos vår egen lab i Oslo, og kan dermed gi deg svar samme dag som du leverer prøven (før kl. 13.30), om det er ønskelig. Vi tilbyr også ekspress kl. 09.00 dagen etter levering, osv. Vi trenger et prøvevolum: 3x3 cm stort areal for denne analysen.


Asbest er svært helsefarlig og ble forbudt i Norge i 1985. Før 1985 ble derimot asbest mye brukt i bygningmaterialer, som f.eks: plastmatter, rørisolasjon, takpapp, fugemasse m.m. Dersom du skal rive eller renovere en bolig som er bygget før 1985, så kan det dermed være viktig å utføre asbestanalyse. 


Asbest brukes som betegnelse for en gruppe silikatmineraler som danner lange, tynne fiber som har spesielle egenskaper som: 

  • God strekkmotstand
  • Meget god termisk og elektrisk isoleringsevne
  • Kjemisk resistans
  • Fiberlengde - kan spinnes til tekstiler (lange fibre)
  • Stor spesifikk overflate som gir gode absorberende egenskaper

Asbestsorten identifiseres på bakgrunn av sammensetningen som kan kontrolleres mot referansespektra. Vi skiller mellom Krysotil-, Antofylitt-, Tremolitt-, Amositt- og Krokidolitt asbest. 

 

Les mer om kravene for analyse av asbest i Forskriften om asbest

 

Slik bestiller du analyser:

  • Bestill emballasje
  • Lag analysebestilling i ALS Solutions eller bestillingsark. For opprettelse av ny bruker, kontakt vår kundeservice på tlf: 22 13 18 00, så hjelper vi deg å komme i gang. 
  • Send eller lever prøvene til Drammensveien 264, 0283 Oslo (ikke bruk norgespakke). Merk prøvene og legg ved kopi av bestillingsark. Dersom ikke digitalt bestillingsark er benyttet kan bestillingen også skannes og sendes til e-post adressen: provreg.on@ALSGlobal.com. Skriv prøvenavnene tydelig, slik at vi lett kan matche prøver og bestilling når de ankommer ALS.