Resultater: 88
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi >
Side: 2
Komponent: Rapporteringsgrense:
Staphylococcus aureus 1 10-49 000 CFU/g

Staphylococcus aureus i næringsmidler, TEMPO

Analyseinfo

Pris: 230 NOK / prøve
Standard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR BIO 12/28-04/10
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 0,28 log10
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer og fôr til matproduserende dyr
Lab: ALS Oslo

1 Måleområde
Komponent: Rapporteringsgrense:
Yersinia enterocolitica påvist/ikke påvist /25g

Yersinia enterocolitica

Analyseinfo

Pris: 820 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Listeria monocytogenes 10 CFU/g

Listeria monocytogenes, kvantitativ, i næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 545 NOK / prøve
Standard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR UNI 03/05-09/06
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet: log10 0,34 CFU
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Cronbacter Sakazakii 10 /25g

Cronbacter Sakazakii

Analyseinfo

Pris: 1.895 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 25 g
Metode: ISO/TS 22964:2006(E)
Ekspress: Nei
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Akkreditert i matriksen "Infant milk formulations". Andre matrikser vil analyseres etter samme metode, dog uakkreditert
Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Clostridium perfringens Påvist/Ikke påvist /1g

Clostridium Perfringens (påvist/ikke påvist i 1g)

Analyseinfo

Pris: 335 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ESGMM565
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koagulasepositive stafylokokker Påvist/ikke påvist

Koagulasepositive stafylokokker, absence 1/g

Analyseinfo

Pris: 1.685 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Raskeste svartid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ESGMM562
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koliforme mikroorganismer /1g

Koliforme mikroorganismer absence

Analyseinfo

Pris: 590 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 4831
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Vibrio vulnificus påvist/ikke påvist /25g
Vibrio parahemolyticus påvist/ikke påvist /25g
Vibrio cholerae påvist/ikke påvist /25g

Vibrio spp i næringsmiddel (også frossen)

Analyseinfo

Pris: 3.725 NOK / prøve
Standard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 21872-1
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Ved påvisning av V. cholerae og/eller V. parahaemolyticus utføres toksinscreening.
Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
STEC E.Coli

Shiga toksin produserende E.Coli (STEC)

Analyseinfo

Pris: 1.625 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ISO/TS 13136:2012
Komponent: Rapporteringsgrense:
Enteroagregativ E. coli (aaiC gener) /25g
Enteroagregativ E. coli (aggR gener) /25g

Enteroagregativ E.coli (EAEC)

Analyseinfo

Pris: 1.625 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: Intern metode, MEB 253.02
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
Komponent: Rapporteringsgrense:

Aerobe mikroorganismer på blodskål

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:

Anaerobe mikroorganismer på blodskål

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Termotolerante koliforme bakterier 1 1 CFU/ml

Termotolerante koliforme bakterier i flytende næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: NMKL 125 (2005)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,14 log10
Lab: ALS Oslo

1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: Rapporteringsgrense:
E. coli (Escherichia coli) 1-100 / film

E.coli i hygieneprøver, petrifilm

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR 3M 01/08-06/01
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 0,39 log10
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Enterobacteriaceae 1 CFU/svaber

Enterobacteracea i hygieneprøver, petrisvaber

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: AFNOR sertifikat 3M 01/06-09/97
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Se instruks for mikrobiologisk prøvetaking av overflater med svaber:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Listeria monocytogenes 1 påvist/ikke påvist

Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 5 stk samleprøve

Analyseinfo

Pris: 905 NOK / prøve
Standard analysetid: 4 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Emballasje: Svaber/Klut
Metode: AFNOR UNI 03/04-04/05
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo

1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten

Komponent: Rapporteringsgrense:

Artsbestemmelse mikrobiologisk Malditof

Analyseinfo

Pris: Pris etter avtale
Standard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: MALDITOF
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Prisen er per art
Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koagulasepositive stafylokokker 1 CFU/g

Staphylococcus absence

Analyseinfo

Pris: 335 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Gjær 20 CFU/g

Gjær, osmofil, i næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 380 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: MALDITOF
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
E. coli O157:H7

E.coli O157:H7 Screening

Analyseinfo

Pris: 1.640 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ISO/TS 13136:2012
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
Komponent: Rapporteringsgrense:
Norovirus pos./neg. /25g

Norovirus - kvalitativ

Analyseinfo

Pris: 4.285 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: >100g
Metode: Real-Time PCR, ISO/TS 15216-2
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Clostridium botulinum /25g

Clostridium botulinum

Analyseinfo

Pris: 2.570 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 100 g/100 ml
Metode: Real Time PCR iht ISO/TS 17919
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
Komponent: Rapporteringsgrense:
Salmonella 1 påvist/ikke påvist

Salmonella i næringsmidler, samleprøve

Analyseinfo

Pris: 545 NOK / prøve
Standard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: AFNOR UNI 03/06-12/07
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Måleusikkerheten er liten
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo

1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Komponent: Rapporteringsgrense:
Termotolerante koliforme bakterier 1 10 CFU/g

Termotolerante koliforme bakterier i faste næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: NMKL 125 (2005)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,14 log10
Lab: ALS Oslo

1 Gjelder faste matvarer
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koliforme bakterier 1 10 CFU/g

Koliforme bakterier i faste næringsmidler, petrifilm

Analyseinfo

Pris: 165 NOK / prøve
Standard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR 3M 01/02-09/89 B
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Måleusikkerhet 0.15 log10
Lab: ALS Oslo

1 Gjelder faste matvarer