Resultater: 88
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi >
Side: 2
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Staphylococcus aureus 1 | 10-49 000 CFU/g |
Staphylococcus aureus i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
Pris: 230 NOK / prøveStandard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR BIO 12/28-04/10
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 0,28 log10
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer og fôr til matproduserende dyr
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Yersinia enterocolitica | påvist/ikke påvist /25g |
Yersinia enterocolitica
Analyseinfo
Pris: 820 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Listeria monocytogenes | 10 CFU/g |
Listeria monocytogenes, kvantitativ, i næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 545 NOK / prøveStandard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR UNI 03/05-09/06
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet: log10 0,34 CFU
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Cronbacter Sakazakii | 10 /25g |
Cronbacter Sakazakii
Analyseinfo
Pris: 1.895 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 25 g
Metode: ISO/TS 22964:2006(E)
Ekspress: Nei
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Akkreditert i matriksen "Infant milk formulations". Andre matrikser vil analyseres etter samme metode, dog uakkreditert
Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Clostridium perfringens | Påvist/Ikke påvist /1g |
Clostridium Perfringens (påvist/ikke påvist i 1g)
Analyseinfo
Pris: 335 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ESGMM565
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Koagulasepositive stafylokokker | Påvist/ikke påvist |
Koagulasepositive stafylokokker, absence 1/g
Analyseinfo
Pris: 1.685 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Raskeste svartid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ESGMM562
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Koliforme mikroorganismer | /1g |
Koliforme mikroorganismer absence
Analyseinfo
Pris: 590 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 4831
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Vibrio vulnificus | påvist/ikke påvist /25g |
| Vibrio parahemolyticus | påvist/ikke påvist /25g |
| Vibrio cholerae | påvist/ikke påvist /25g |
Vibrio spp i næringsmiddel (også frossen)
Analyseinfo
Pris: 3.725 NOK / prøveStandard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 21872-1
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Ved påvisning av V. cholerae og/eller V. parahaemolyticus utføres toksinscreening.
Lab: GBA-FOOD
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| STEC E.Coli |
Shiga toksin produserende E.Coli (STEC)
Analyseinfo
Pris: 1.625 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ISO/TS 13136:2012
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Enteroagregativ E. coli (aaiC gener) | /25g |
| Enteroagregativ E. coli (aggR gener) | /25g |
Enteroagregativ E.coli (EAEC)
Analyseinfo
Pris: 1.625 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: Intern metode, MEB 253.02
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|
Aerobe mikroorganismer på blodskål
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|
Anaerobe mikroorganismer på blodskål
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Termotolerante koliforme bakterier 1 | 1 CFU/ml |
Termotolerante koliforme bakterier i flytende næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: NMKL 125 (2005)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,14 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| E. coli (Escherichia coli) | 1-100 / film |
E.coli i hygieneprøver, petrifilm
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR 3M 01/08-06/01
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 0,39 log10
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Enterobacteriaceae | 1 CFU/svaber |
Enterobacteracea i hygieneprøver, petrisvaber
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: AFNOR sertifikat 3M 01/06-09/97
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Se instruks for mikrobiologisk prøvetaking av overflater med svaber:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 5 stk samleprøve
Analyseinfo
Pris: 905 NOK / prøveStandard analysetid: 4 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Emballasje: Svaber/Klut
Metode: AFNOR UNI 03/04-04/05
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|
Artsbestemmelse mikrobiologisk Malditof
Analyseinfo
Pris: Pris etter avtaleStandard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: MALDITOF
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Prisen er per art
Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Koagulasepositive stafylokokker | 1 CFU/g |
Staphylococcus absence
Analyseinfo
Pris: 335 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Gjær | 20 CFU/g |
Gjær, osmofil, i næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 380 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: MALDITOF
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| E. coli O157:H7 |
E.coli O157:H7 Screening
Analyseinfo
Pris: 1.640 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ISO/TS 13136:2012
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Norovirus | pos./neg. /25g |
Norovirus - kvalitativ
Analyseinfo
Pris: 4.285 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: >100g
Metode: Real-Time PCR, ISO/TS 15216-2
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Clostridium botulinum | /25g |
Clostridium botulinum
Analyseinfo
Pris: 2.570 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 100 g/100 ml
Metode: Real Time PCR iht ISO/TS 17919
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Salmonella 1 | påvist/ikke påvist |
Salmonella i næringsmidler, samleprøve
Analyseinfo
Pris: 545 NOK / prøveStandard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: AFNOR UNI 03/06-12/07
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Måleusikkerheten er liten
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Termotolerante koliforme bakterier 1 | 10 CFU/g |
Termotolerante koliforme bakterier i faste næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: NMKL 125 (2005)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,14 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Koliforme bakterier 1 | 10 CFU/g |
Koliforme bakterier i faste næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
Pris: 165 NOK / prøveStandard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR 3M 01/02-09/89 B
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Måleusikkerhet 0.15 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer