Resultater: 438
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: >
Side: 9
Komponent: Rapporteringsgrense:
PCB 77 ng/kg
PCB 81 ng/kg
PCB 105 ng/kg
PCB 114 ng/kg
PCB 123 ng/kg
PCB 126 ng/kg
PCB 156 ng/kg
PCB 157 ng/kg
PCB 167 ng/kg
PCB 169 ng/kg
PCB 189 ng/kg
PCB 28 1 µg/kg
PCB 52 1 µg/kg
PCB 101 1 µg/kg
PCB 118 1 µg/kg
PCB 138 1 µg/kg
PCB 153 1 µg/kg
PCB 180 1 µg/kg
sum PCB-7 1 µg/kg
2,3,7,8-TetraCDD ng/kg
1,2,3,7,8-PentaCDD ng/kg
1,2,3,4,7,8-HeksaCDD ng/kg
1,2,3,6,7,8-HeksaCDD ng/kg
1,2,3,7,8,9-HeksaCDD ng/kg
1,2,3,4,6,7,8-HeptaCDD ng/kg
Oktaklordibenzodioksin ng/kg
2,3,7,8-TetraCDF ng/kg
1,2,3,7,8-PentaCDF ng/kg
2,3,4,7,8-PentaCDF ng/kg
1,2,3,4,7,8-HeksaCDF ng/kg
1,2,3,6,7,8-HeksaCDF ng/kg
1,2,3,7,8,9-HeksaCDF ng/kg
2,3,4,6,7,8-HeksaCDF ng/kg
1,2,3,4,6,7,8-HeptaCDF ng/kg
1,2,3,4,7,8,9-HeptaCDF ng/kg
Oktaklordibenzofuran ng/kg
Sum WHO-TEQ "Lowerbound" ng/kg
Sum WHO-TEQ "Upperbound" ng/kg

OB-2b+PCB-6+OB-22, PCB, Dioksinlignende PCB, Dioksiner+furaner i fete næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 7.555 NOK / prøve
Standard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Organiske analyser
Anbefalt prøvemengde: 100 g
Metode: PCB: EPA 1668, mod. Dioksiner/Furaner: EPA 1613
Ekspress: Nei
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Måleusikkerhet for enkelt PCB kongener, 30%, for sum 7 PCB 20%
Måleusikkerhet for enkeltparametere 30%, for sum WHO-TEQ 20%
Lab: ALS CZ

1 Rapporteringsgrensen kan variere avhengig av matriks
Komponent: Rapporteringsgrense:
TOC (totalt organisk karbon) 0,05 mg/l

TOC i vann næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 1.585 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Fremmedstoffer
Anbefalt prøvemengde: 250 ml
Metode: Ph.Eur.2.2.44
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Måleusikkerhet (MU) 20 %
Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Bulkdensitet (ikke tappet)

Bulkdensitet (ikke tappet) for eggepulver, te, urter og krydder

Analyseinfo

Pris: 970 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 600 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Intern metode HH-MA-M 10-030, gravimetrisk
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Bløtdyr 1 15 pg DNA

Bløtdyr allergen kvalitativ, PCR

Analyseinfo

Pris: 4.285 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Metode: PCR
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Pris er inklusiv DNA ekstraksjon
Prøver til allergentest må sendes i egen beholder
Lab: ALS Tondela

1 LOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Fisk 1 0.4 mg/kg

Fisk allergen kvalitativ, PCR

Analyseinfo

Pris: 2.655 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Metode: PCR
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Pris er inklusiv DNA ekstraksjon
Prøver til allergentest må sendes i egen beholder
Lab: GBA-FOOD

1 LOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Ethoxyquin 10 µg/kg
Ethoxyquin dimer 10 µg/kg

Ethoyxquin og E.dimer i fôr, olje og råvarer

Analyseinfo

Pris: 3.475 NOK / prøve
Standard analysetid: 15 virkedager
Raskeste svartid: 4 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Fremmedstoffer
Metode: ASU L 00.00-115
Ekspress: Ja, Raskeste levering 4 virkedager, 100% tillegg. 5 dager: 75%, 6 dager 50%
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Smeltepunkt °C

Smeltepunkt næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 1.085 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Øvrige analyser
Metode: §64 LFGB
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Kun måling i området 30-100 grader
Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Xylanase

Xylanase

Analyseinfo

Pris: 4.985 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Fremmedstoffer
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: MegaZyme kit, fotometrisk metode
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koliforme mikroorganismer /1g

Koliforme mikroorganismer absence

Analyseinfo

Pris: 590 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 4831
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Aceton 1 mg/kg
Metanol 1 mg/kg
Etanol 1 mg/kg
n-Heksan 1 mg/kg
2-Propanol (Isopropanol) 1 mg/kg
Metylacetat 1 mg/kg
Etylacetat 1 mg/kg
n-Butylacetat 1 mg/kg
Metyletylketon (MEK) 1 mg/kg
Diklormetan 0,1 mg/kg
n-Heptan 1 mg/kg
1-Propanol 1 mg/kg
Sykloheksan 1 mg/kg
1-Butanol 1 mg/kg
Dietyleter 1 mg/kg
2-Butanol 1 mg/kg

Løsemiddelrester i næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 5.295 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Organiske analyser
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: GC-FID
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Brix

Brixbestemmelse

Analyseinfo

Pris: 505 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Øvrige analyser
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Vibrio vulnificus påvist/ikke påvist /25g
Vibrio parahemolyticus påvist/ikke påvist /25g
Vibrio cholerae påvist/ikke påvist /25g

Vibrio spp i næringsmiddel (også frossen)

Analyseinfo

Pris: 3.725 NOK / prøve
Standard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 21872-1
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Ved påvisning av V. cholerae og/eller V. parahaemolyticus utføres toksinscreening.
Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Histamin 10 mg/kg

Histamin

Analyseinfo

Pris: 3.405 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Fremmedstoffer
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Må sendes fryst
Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:

GMO-screening i næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 1.405 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Fremmedstoffer
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
Komponent: Rapporteringsgrense:
STEC E.Coli

Shiga toksin produserende E.Coli (STEC)

Analyseinfo

Pris: 1.625 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ISO/TS 13136:2012
Komponent: Rapporteringsgrense:
Enteroagregativ E. coli (aaiC gener) /25g
Enteroagregativ E. coli (aggR gener) /25g

Enteroagregativ E.coli (EAEC)

Analyseinfo

Pris: 1.625 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: Intern metode, MEB 253.02
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
Komponent: Rapporteringsgrense:
Hasselnøtt 1 mg/kg

Hasselnøtt, kvantitativ ELISA

Analyseinfo

Pris: 2.655 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Anbefalt prøvemengde: 100 g/100 ml
Metode: ELISA
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Hvis andre analyser skal utføres utenom allergentest, må eget separat prøvemateriale stilles til rådighet
Se instruks for Svaberkit for allergener på overflater:
INSTRUKS
Ved prøvetaking med svaber, så må svaber bestilles fra ALS
Lab: ALS CZ
Komponent: Rapporteringsgrense:
Mandel 0,5 mg/kg

Mandel, kvalitativ ELISA

Analyseinfo

Pris: 2.655 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Anbefalt prøvemengde: 100 g/100 ml
Metode: ELISA
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Hvis andre analyser skal utføres utenom allergentest, må eget separat prøvemateriale stilles til rådighet
Ved prøvetaking med svaber, så må svaber bestilles fra ALS
Se instruks for Svaberkit for allergener på overflater:
INSTRUKS
Lab: ALS CZ
Komponent: Rapporteringsgrense:
Vanillin 10 mg/kg

Vanillin i vaniljestang

Analyseinfo

Pris: 2.270 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel > Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser > Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 25 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Intern metode, HPLC-DAD
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Etanol 0.1 %

Etanol, alkohol, i alkoholholdig drikke

Analyseinfo

Pris: 2.080 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 250 ml
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Kommisjonsforordning (EU) No 2870/2000, metode B
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Sitronsyre 0,01 g/100g

Sitronsyre

Analyseinfo

Pris: 1.710 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Alle
Anbefalt prøvemengde: 100 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: § 64 LFGB L 07.00-13
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Sukker, reduserende 1 g/100g
Sukker, ikke-reduserende 1 g/100g
Sukker, totalt 1 g/100g

Sukker totalt og reduserende iht Luff Schoorl

Analyseinfo

Pris: 1.645 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Metode: § 64 LFGB L 39.006 (EG): 198104
Akkreditering: Ja
Komponent: Rapporteringsgrense:
Betanin 5 mg/l

Betanin i vann

Analyseinfo

Pris: 3.030 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:

Aerobe mikroorganismer på blodskål

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:

Anaerobe mikroorganismer på blodskål

Analyseinfo

Pris: 255 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo