Resultater: 438
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: >
Side: 10
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Termotolerante koliforme bakterier 1 | 1 CFU/ml |
Termotolerante koliforme bakterier i flytende næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: NMKL 125 (2005)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,14 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| E. coli (Escherichia coli) | 1-100 / film |
E.coli i hygieneprøver, petrifilm
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR 3M 01/08-06/01
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 0,39 log10
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Enterobacteriaceae | 1 CFU/svaber |
Enterobacteracea i hygieneprøver, petrisvaber
Analyseinfo
Pris: 255 NOK / prøveStandard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: AFNOR sertifikat 3M 01/06-09/97
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Se instruks for mikrobiologisk prøvetaking av overflater med svaber:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Deltamethrin | 0.01 mg/kg |
| Cypermethrin | 0.01 mg/kg |
| Teflubenzuron | 0.01 mg/kg |
| Azametifos | 0.01 mg/kg |
| Diflubenzuron | 0.01 mg/kg |
| Emamectinbenzoat | 0.01 mg/kg |
| Ethoxyquin | 0.01 mg/kg |
| o,p'-DDT | 0.01 mg/kg |
| p,p'-DDT | 0.01 mg/kg |
| DDT-total | 0.01 mg/kg |
| a-HCH | 0.01 mg/kg |
| b-HCH | 0.01 mg/kg |
Pesticider i næringsmidler, multimetode
Analyseinfo
Pris: 4.660 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Pesticider
Ekspress: Ja
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 5 stk samleprøve
Analyseinfo
Pris: 905 NOK / prøveStandard analysetid: 4 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Emballasje: Svaber/Klut
Metode: AFNOR UNI 03/04-04/05
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|
Prøvepreparering samleprøve, næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 230 NOK / prøveDiscount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Prøvepreparering
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS Oslo
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Mandel | 0.4 mg/kg |
Sesam kvalitativ PCR
Analyseinfo
Pris: 2.655 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Metode: PCR
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Fisk | 4 mg/kg |
Fisk allergen kvantitativ, PCR
Analyseinfo
Pris: 4.040 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Metode: PCR
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Pris er inklusiv DNA ekstraksjon
Prøver til allergentest må sendes i egen beholder
Lab: GBA-FOOD
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Hasselnøtt | 1.0 mg/kg |
| Hasselnøtt protein 1 | 0.15 mg/kg |
Hasselnøtt, kvantitativ ELISA
Analyseinfo
Pris: 3.655 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Metode: ELISA
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Ved prøvetaking med svaber, så må svaber bestilles fra ALS
Merk analyse for hasselnøttprotein (ELISA): Det er en mulighet for kryssreaktivitet med mandel, valnøtt, pekannøtt, nellik, kakao og kokosnøtt. Kryssreaktivitet kan gi falske positive resultater
Lab: GBA-FOOD
1 Parameteren er ikke akkreditert
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Mandel | 0.40 mg/kg |
| Mandel protein 1 | 0.088 mg/kg |
Mandel, kvantitativ ELISA
Analyseinfo
Pris: 3.655 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
Metode: ELISA
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Ved prøvetaking med svaber, så må svaber bestilles fra ALS
Merk analyse for mandel (ELISA): Det er en mulighet for kryssreaktivitet med aprikoskjerner, karvefrø, kirsebærkjerner, chia, nellik, ingefær (malt), ferskenkjerner, plommekjerner, valmuefrø, paprika, kakao, macadamia, pepperrot, reddik, rosa pepper, mahaleb-kirsebær og kanel. Kryssreaktivitet kan gi falske positive resultater
Lab: GBA-FOOD
1 Parameteren er ikke akkreditert
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|
Artsbestemmelse mikrobiologisk Malditof
Analyseinfo
Pris: Pris etter avtaleStandard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: MALDITOF
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Prisen er per art
Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| 2,4-D | 0.01 mg/kg |
| MCPA | 0.01 mg/kg |
| Haloxyfop | 0.01 mg/kg |
| Clopyralid | 0.01 mg/kg |
| Fluroxypyr | 0.01 mg/kg |
| Mecoprop | 0.01 mg/kg |
Herbicider i næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 2.570 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Organiske analyser
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Koagulasepositive stafylokokker | 1 CFU/g |
Staphylococcus absence
Analyseinfo
Pris: 335 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Fett | 0.1 g/100g |
Fett i næringsmidler Soxhlet
Analyseinfo
Pris: 535 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Vitamin C (askorbyl polyfosfat) | 50 mg/kg |
Vitamin C (Askorbyl polyfosfat)
Analyseinfo
Pris: 1.550 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Vitaminer
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Omvendt fase HPLC
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Hvis andre analyser skal utføres utenom Vitamin C, må eget separat prøvemateriale stilles til rådighet
Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Gjær | 20 CFU/g |
Gjær, osmofil, i næringsmidler
Analyseinfo
Pris: 380 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: MALDITOF
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Fett | 0,1 g/100g |
Fett i melk, Gerber metode
Analyseinfo
Pris: 630 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Rapporteringsgrensen kan variere avhengig av matriks
Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Vitamin D2 (Ergokalsiferol) 1 | 0,5 µg/100g |
| Vitamin D2 (Ergokalsiferol) 2 | 0.1 µg/100ml |
Vitamin D2 (Ergokalsiferol)
Analyseinfo
Pris: 2.965 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Vitaminer
Anbefalt prøvemengde: 100 g / 100 ml
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
1 Gjelder faste matvarer
2 Gjelder flytende matvarer
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Eddiksyre (Etansyre) | 0.05 g/100g |
Titrimetrisk bestemmelse av syre i mat uttrykt som eddiksyre
Analyseinfo
Pris: 495 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Basert på Pearson's Chemical analysis of Foods 9th Edtion
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 3,0%
Kan rapporteres som Sitronsyre Eddiksyre Svovelsyre Fosforsyre Vinsyre Eplesyre Melkesyre
Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Aspartam | 2,5 mg/l |
| Acesulfam K | 2,5 mg/l |
| Sakkarin | 2,5 mg/l |
| Natrium sakkarin | 2,8 mg/l |
Søtningsstoff av HPLC - uttrykt av vekt
Analyseinfo
Pris: 1.230 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: CSN EN 12856
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS CZ
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Histidine | 0.02 g/100g |
Histidin - total
Analyseinfo
Pris: 1.595 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Intern metode basert på EU 152/2009
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Glyfosat | 0,01 mg/kg |
Glyfosat
Analyseinfo
Pris: 4.695 NOK / prøveStandard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Pesticider
Metode: LC-MS-MS
Anmerkninger: Lab: annen
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| Mepikvat | 0,01 mg/kg |
| Klormekvat | 0,01 mg/kg |
Mepikvat og klormekvat
Analyseinfo
Pris: 2.330 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser
Akkreditering: Ja
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|
Hvete (Triticum aestivum)
Analyseinfo
Pris: 190 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Allergener
| Komponent: | Rapporteringsgrense: |
|---|---|
| DNA Gris | 0,1 % |
DNA Gris
Analyseinfo
Pris: 2.125 NOK / prøveStandard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Næringsmiddelanalyser > Næringsmiddelanalyser
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela