ALS Laboratory Group Norway AS kan tilby en rekke ulike rapporteringsformat (EDD) for å forenkle våre oppdragsgiveres dataintegrasjon. Dersom dere ønsker rapporteringsformat utenom standard (PDF og Excel) nevnt under, så må dette koordineres med ALS, og det viktig at dette kommer frem på din analysebestilling.

 

Noen av de rapporteringsformatene (EDD-ene) som ALS tilbyr i dag er:

  • EQuis: EarthSoft EQuiS er en sentralisert miljødatahåndteringsløsning. Det er et internasjonalt rapporteringsformat for dataintegrasjon, og sparer sine kunder for både tid og kostnader. EQuiS administrerer ulike områder, slik som: kjemi, biologi, geologi, geoteknikk, vann, jord, sediment, osv. 

 

  • Grunnforurensning: Grunnforurensningsportalen inneholder informasjon om grunnforurensning i Norge og Svalbard, og hvor det er mistanke om forurensning. Denne informasjonen er samlet inn via kartlegging og registrering av enkelttilfeller som forurensningsmyndighetene har tilgang til. Denne nettsiden er driftet av Miljødirektoratet. 

 

  • Vannmiljøportalen: Vannmiljø er en tjeneste som eies og drives av Miljødirektoratet. Her samles det inn data for registrering og tolkning. Dette er miljøovervåkningsdata fra hele Norge, og alle har tilgang til informasjonen i portalen.  Når resultatene er klare vil ALS sende en metadatafil til oppdragsgiver som fylles inn og sendes tilbake til oss. Deretter vil vi sende en kontrollert fil klar til opplasting til oppdragsgiver.

 

  • Gurusoft: Dette er en rapporteringsløsning for Vann og Avløp.                                                                                       MATS er rapporteringsformatet til Mattilsynet, og en del av tjenesten vi tilbyr gjennom Gurusoft.

 

  • XMLVi kan tilby et fast oppsett for våre oppdragsgivere, hvor vi kan gjøre små tilpasninger til dine behov. Ta kontakt med oss for å avtale nærmere. 

 

  • Tilstandsklasser i forurenset grunnALS kan tilby kostnadsfri tilstandsklassifisering iht. TA-2553. Excelark med fargeklassifisering kan oppdragsgivere enkelt hente ut i ALS Solutions fortløpende når resultatene blir klare. Om oppdragsgivere ikke har tilgang til ALS Solutions kan en tilsvarende Excel-fil leveres sammen med PDF-rapporten for endelige resultater. Alt du trenger å gjøre er å krysse av for dette på oppdaterte bestillingsark for forurenset grunn som du finner her: Bestillingsark (alsglobal.no). Her kan vi også tilby fast levering i løpende prosjekter etter avtale. 


Vennligst kontakt info.on@alsglobal.com, så kobler vi deg til en prosjektleder som vil støtte integrasjonen.
 

 

Slik bestiller du analyser:

  • Bestill emballasje
  • Lag analysebestilling i ALS Solutions eller bestillingsark. For opprettelse av ny bruker, kontakt vår kundeservice på tlf: 22 13 18 00, så hjelper vi deg å komme i gang. 
  • Send eller lever prøvene til Drammensveien 264, 0283 Oslo (ikke bruk norgespakke). Merk prøvene og legg ved kopi av bestillingsark. Dersom ikke digitalt bestillingsark er benyttet kan bestillingen også skannes og sendes til e-post adressen: provreg.on@ALSGlobal.com. Skriv prøvenavnene tydelig, slik at vi lett kan matche prøver og bestilling når de ankommer ALS.